Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Huawei P10 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Huawei P10 die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Huawei P10. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Huawei P10 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-p10

Stappen die je moet volgen als je Huawei P10 in het water is gevallen

Als je je Huawei P10 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Huawei P10 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Huawei P10 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Huawei P10 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Huawei P10 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Huawei P10 zit

Met een rietje moet je het water uit je Huawei P10 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Huawei P10 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Huawei P10 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Huawei P10 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Huawei P10 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Huawei P10 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Huawei P10 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Huawei P10 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Huawei P10 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Huawei P10 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Huawei P10 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Huawei P10 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Huawei P10 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Huawei P10 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Huawei P10 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Huawei P10.