Het kan zijn dat je de camera op jouw HUAWEI P Smart Plus start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je HUAWEI P Smart Plus niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI P Smart Plus weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw HUAWEI P Smart Plus één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-p-smart-plus

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI P Smart Plus niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI P Smart Plus opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de HUAWEI P Smart Plus-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI P Smart Plus

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI P Smart Plus. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het HUAWEI P Smart Plus-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI P Smart Plus opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI P Smart Plus in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de HUAWEI P Smart Plus opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.