Het kan gebeuren als je de camera op jouw Huawei Nova Plus start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En als de camera van je Huawei Nova Plus niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei Nova Plus weer werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Huawei Nova Plus één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-nova-plus

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Nova Plus niet meer werkt?

1- Start je Huawei Nova Plus opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de Huawei Nova Plus-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dit zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Nova Plus

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Nova Plus. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Huawei Nova Plus-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Huawei Nova Plus opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei Nova Plus in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Huawei Nova Plus herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.