Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw HUAWEI nova 3 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je HUAWEI nova 3 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je HUAWEI nova 3 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen zodra de camera-app op jouw HUAWEI nova 3 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-nova-3

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI nova 3 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI nova 3 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de HUAWEI nova 3-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI nova 3

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI nova 3. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het HUAWEI nova 3-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de HUAWEI nova 3 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HUAWEI nova 3 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de HUAWEI nova 3 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.