Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Huawei MediaPad M2 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Huawei MediaPad M2 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei MediaPad M2 weer werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen als de camera-app op jouw Huawei MediaPad M2 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Huawei-MediaPad-M2

Wat te doen als de camera van jouw Huawei MediaPad M2 niet meer werkt?

1- Start je Huawei MediaPad M2 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Huawei MediaPad M2-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei MediaPad M2

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei MediaPad M2. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Huawei MediaPad M2-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Huawei MediaPad M2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei MediaPad M2 in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Huawei MediaPad M2 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.