Het kan zijn dat je de camera op jouw Huawei Mate S start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Huawei Mate S niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei Mate S weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen als de camera-app op jouw Huawei Mate S één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-mate-s

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Mate S niet meer werkt?

1- Start je Huawei Mate S opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten proberen als de Huawei Mate S-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Mate S

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Mate S. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Huawei Mate S-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Huawei Mate S opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei Mate S in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Huawei Mate S herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.