Het is af en toe nodig om de foto’s van de Huawei Mate 8 te kunnen kopiëren of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die enthousiast fotografeert, kan het interne geheugen van Huawei Mate 8 snel vollopen. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Huawei Mate 8, zullen we bekijken hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. We zullen eerst bekijken hoe foto’s kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we bekijken hoe dit gefixt kan worden met een applicatie. Als laatste zullen we bekijken hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Huawei Mate 8 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-huawei-mate-8

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Huawei Mate 8

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, moet je naar BESTANDEN van je Huawei Mate 8 gaan en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Als je daar bent, selecteer dan het album die je zou willen verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Huawei Mate 8 gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als het niet werkt op jouw Huawei Mate 8, gebruik dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Huawei Mate 8 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan verschillende applicaties waarmee je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Huawei Mate 8 zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer uitgezocht, gezien de eenvoud en de functies ervan. Je zult deze applicatie moeten downloaden en installeren op de Huawei Mate 8. Dat gedaan, open je het en ga je naar AFBEELDINGEN. Selecteer vervolgens de foto’s die je zou willen verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Huawei Mate 8 op de SD-kaart op te slaan

Wanneer je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je maakt met je Huawei Mate 8 direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Hiervoor moet je de FOTO-applicatie openen. Zodra dat gedaan is , moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Huawei Mate 8