Het kan zijn dat je de camera op jouw Huawei Mate 7 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Huawei Mate 7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Huawei Mate 7 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Huawei Mate 7 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-mate-7

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Mate 7 niet meer werkt?

1- Start je Huawei Mate 7 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Huawei Mate 7-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Mate 7

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Mate 7. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Huawei Mate 7-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Huawei Mate 7 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Huawei Mate 7 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Huawei Mate 7 herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.