Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn HUAWEI Mate 20 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt haalbaar een HUAWEI Mate 20 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de HUAWEI Mate 20. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de HUAWEI Mate 20 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-mate-20

Stappen die je moet volgen als je HUAWEI Mate 20 in het water is gevallen

Als je je HUAWEI Mate 20 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de HUAWEI Mate 20 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de HUAWEI Mate 20 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de HUAWEI Mate 20 het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de HUAWEI Mate 20 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je HUAWEI Mate 20 zit

Met een rietje zal je het water uit je HUAWEI Mate 20 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de HUAWEI Mate 20 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je HUAWEI Mate 20 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De HUAWEI Mate 20 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de HUAWEI Mate 20 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de HUAWEI Mate 20 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de HUAWEI Mate 20 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de HUAWEI Mate 20 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je HUAWEI Mate 20 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de HUAWEI Mate 20 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de HUAWEI Mate 20 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE HUAWEI Mate 20 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je HUAWEI Mate 20 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de HUAWEI Mate 20 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de HUAWEI Mate 20 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de HUAWEI Mate 20.