Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Huawei Mate 10 in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt haalbaar een Huawei Mate 10 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Huawei Mate 10. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Huawei Mate 10 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-mate-10

Stappen die je moet volgen als je Huawei Mate 10 in het water is gevallen

Als je je Huawei Mate 10 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Huawei Mate 10 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Huawei Mate 10 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Huawei Mate 10 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Huawei Mate 10 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Huawei Mate 10 zit

Met een rietje moet je het water uit je Huawei Mate 10 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Huawei Mate 10 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Huawei Mate 10 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Huawei Mate 10 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Huawei Mate 10 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Huawei Mate 10 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Huawei Mate 10 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Huawei Mate 10 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Huawei Mate 10 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Huawei Mate 10 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Huawei Mate 10 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Huawei Mate 10 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Huawei Mate 10 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Huawei Mate 10 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Huawei Mate 10 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Huawei Mate 10.