Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Huawei Ascend Y550 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Huawei Ascend Y550 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei Ascend Y550 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Huawei Ascend Y550 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-ascend-y550

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Ascend Y550 niet meer werkt?

1- Start je Huawei Ascend Y550 opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Huawei Ascend Y550-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Ascend Y550

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Ascend Y550. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Huawei Ascend Y550-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Huawei Ascend Y550 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Huawei Ascend Y550 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Huawei Ascend Y550 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.