Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Huawei Ascend Mate 7 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Huawei Ascend Mate 7 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Huawei Ascend Mate 7. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Huawei Ascend Mate 7 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-ascend-mate-7

Stappen die je moet volgen als je Huawei Ascend Mate 7 in het water is gevallen

Als je je Huawei Ascend Mate 7 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Huawei Ascend Mate 7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Huawei Ascend Mate 7 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Huawei Ascend Mate 7 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Huawei Ascend Mate 7 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Huawei Ascend Mate 7 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Huawei Ascend Mate 7 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Huawei Ascend Mate 7 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Huawei Ascend Mate 7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Huawei Ascend Mate 7 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Huawei Ascend Mate 7 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Huawei Ascend Mate 7 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Huawei Ascend Mate 7 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Huawei Ascend Mate 7 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Huawei Ascend Mate 7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Huawei Ascend Mate 7 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Huawei Ascend Mate 7 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Huawei Ascend Mate 7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Huawei Ascend Mate 7 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Huawei Ascend Mate 7 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Huawei Ascend Mate 7 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Huawei Ascend Mate 7.