Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Huawei Ascend G7 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt haalbaar een Huawei Ascend G7 van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Huawei Ascend G7. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Huawei Ascend G7 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhuawei-ascend-g7

Stappen die je moet volgen als je Huawei Ascend G7 in het water is gevallen

Als je je Huawei Ascend G7 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Huawei Ascend G7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Huawei Ascend G7 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Huawei Ascend G7 het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Huawei Ascend G7 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Huawei Ascend G7 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Huawei Ascend G7 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Huawei Ascend G7 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Huawei Ascend G7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Huawei Ascend G7 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Huawei Ascend G7 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Huawei Ascend G7 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Huawei Ascend G7 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Huawei Ascend G7 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Huawei Ascend G7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Huawei Ascend G7 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Huawei Ascend G7 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Huawei Ascend G7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Huawei Ascend G7 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Huawei Ascend G7 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Huawei Ascend G7 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Huawei Ascend G7.