Het kan zijn dat je de camera op jouw HTC OnePlus 5 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je HTC OnePlus 5 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je HTC OnePlus 5 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw HTC OnePlus 5 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-htc-oneplus-5

Wat te doen als de camera van jouw HTC OnePlus 5 niet meer werkt?

1- Start je HTC OnePlus 5 opnieuw op

Wat je als eerste kan doen als de HTC OnePlus 5-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HTC OnePlus 5

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HTC OnePlus 5. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het HTC OnePlus 5-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de HTC OnePlus 5 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw HTC OnePlus 5 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de HTC OnePlus 5 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.