Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn HTC Desire 530 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt mogelijk een HTC Desire 530 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de HTC Desire 530. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de HTC Desire 530 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhtc-desire-530

Stappen die je moet volgen als je HTC Desire 530 in het water is gevallen

Als je je HTC Desire 530 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de HTC Desire 530 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de HTC Desire 530 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de HTC Desire 530 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de HTC Desire 530 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je HTC Desire 530 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je HTC Desire 530 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de HTC Desire 530 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je HTC Desire 530 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De HTC Desire 530 drogen

Nu de vierde stap hoe je de HTC Desire 530 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de HTC Desire 530 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de HTC Desire 530 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de HTC Desire 530 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je HTC Desire 530 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de HTC Desire 530 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de HTC Desire 530 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE HTC Desire 530 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je HTC Desire 530 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de HTC Desire 530 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de HTC Desire 530 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de HTC Desire 530.