Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn HTC 11 in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt haalbaar een HTC 11 die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de HTC 11. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de HTC 11 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhtc11

Stappen die je moet volgen als je HTC 11 in het water is gevallen

Als je je HTC 11 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de HTC 11 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de HTC 11 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de HTC 11 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de HTC 11 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je HTC 11 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je HTC 11 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de HTC 11 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je HTC 11 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De HTC 11 drogen

Nu de vierde stap hoe je de HTC 11 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de HTC 11 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de HTC 11 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de HTC 11 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je HTC 11 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de HTC 11 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de HTC 11 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE HTC 11 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je HTC 11 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de HTC 11 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de HTC 11 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de HTC 11.