Het kan zijn dat je de camera op jouw Honor 6X start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Honor 6X niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Honor 6X opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Honor 6X één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-honor-6x

Wat te doen als de camera van jouw Honor 6X niet meer werkt?

1- Start je Honor 6X opnieuw op

Wat je als eerste moet proberen als de Honor 6X-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Honor 6X

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Honor 6X. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Honor 6X-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Honor 6X opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Honor 6X in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Honor 6X herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.