Het kan zijn dat je de camera op jouw Honor 6C start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Honor 6C niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Honor 6C weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Honor 6C één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-honor-6c

Wat te doen als de camera van jouw Honor 6C niet meer werkt?

1- Start je Honor 6C opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Honor 6C-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Honor 6C

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Honor 6C. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Honor 6C-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Honor 6C opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Honor 6C in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Honor 6C opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.