Zoals bij veel telefoons maakt de HUAWEI Mate 20 Pro een kleine pieptoon wanneer je een toets op het toetsenbord aanraakt. Daar kan men zich over ergeren en dat is te begrijpen. Inderdaad, het gepiep van het toetsenbord is niet bepaald nuttig en is zeker niet discreet. Dus, als je een sms wilt kunnen schrijven tijdens een vergadering zonder dat de mensen om je heen de pieptoon van de toetsen op jouw HUAWEI Mate 20 Pro horen, dan is dit artikel iets voor jou. We zullen eerst bekijken hoe we het toetsenbordgeluid op een HUAWEI Mate 20 Pro kunnen verwijderen. Vervolgens waarom het toetsenbord een geluid maakt. En ten slotte, voor degenen die wat anders willen, bekijken we hoe we het toetsenbordgeluid van de HUAWEI Mate 20 Pro kunnen veranderen, als je een andere pieptoon wilt.

pieptoon-toetsenbord-verwijderen-huawei-mate-20-pro

Hoe kan ik de pieptoon van het toetsenbord verwijderen op HUAWEI Mate 20 Pro

Als je de pieptoon van de toetsen op de HUAWEI Mate 20 Pro wilt verwijderen, zal je zien dat dit heel eenvoudig is. Hiervoor moet je naar de Parameters van de HUAWEI Mate 20 Pro gaan. Als je daar bent, ga dan naar het tabblad Talen en invoer . Daar kun je de verschillende toetsenborden zien die op de HUAWEI Mate 20 Pro geïnstalleerd zijn. Selecteer het standaard telefoontoetsenbord en vervolgens Voorkeuren. Daar zoek je naar de optie Geluid bij elke toets, die moet je uitvinken. Zo zal je geen pieptoon meer horen als je het toetsenbord van je HUAWEI Mate 20 Pro gebruikt.

Wat is het doel van het toetsenbordgeluid op de HUAWEI Mate 20 Pro

Het toetsenbordgeluid is een behoorlijk vervelend ding, maar het heeft toch zijn nut. Want, net als de trilling van de toetsen, informeert de pieptoon de gebruiker van de HUAWEI Mate 20 Pro dat de telefoon het commando heeft begrepen. Daar is het voor! Dus geen probleem als je de pieptoon op je HUAWEI Mate 20 Pro wilt deactiveren.

Hoe verander je de pieptoon van de HUAWEI Mate 20 Pro

Als je de pieptoon niet wil verwijderen, maar gewoon wil veranderen, dan leggen we uit hoe dat moet. Je moet dan weten dat de pieptoon van de toets gekoppeld is aan het toetsenbord dat op jouw HUAWEI Mate 20 Pro is geactiveerd. Daarom moet je, als je de pieptoon van de toets wilt veranderen, het toetsenbord wijzigen. Het is geen erg ingewikkelde operatie, gewoon downloaden van Play Store en installeren. Ga dan naar de instellingen om het te activeren.