Het veranderen van het thema van de HUAWEI Mate 20 Lite is een goede manier om de HUAWEI Mate 20 Lite te personaliseren en de ergonomie van jouw telefoon te verbeteren. Want als je genoeg hebt van het originele thema of van je HUAWEI Mate 20 Lite die eruit ziet als elke andere telefoon, is het veranderen van het thema een goede oplossing. Als je het thema van de HUAWEI Mate 20 Lite wijzigt, kun je de interface van de telefoon veranderen door de menu’s, pictogrammen, widgets of zelfs het lettertype te wijzigen. Ten eerste bekijken we hoe we het thema van de HUAWEI Mate 20 Lite kunnen veranderen. Vervolgens het verschil tussen een thema en een launcher om te zien of een thema aan jouw verwachtingen voldoet. Ten slotte waar je gratis thema’s voor de HUAWEI Mate 20 Lite kunt vinden.

thema-veranderen-huawei-mate-20-lite

Hoe verander ik het thema van mijn HUAWEI Mate 20 Lite

Op sommige telefoons is het mogelijk om het thema te wijzigen vanuit de instellingen, maar deze techniek biedt vrij weinig beschikbare thema’s. Daarom hebben we besloten om je te laten zien hoe je een thema op je HUAWEI Mate 20 Lite kunt installeren met behulp van een launcher. De launcher is een applicatie die het mogelijk maakt om thema’s te installeren op de HUAWEI Mate 20 Lite. In deze tutorial gebruiken we Themer omdat deze gemakkelijk te gebruiken is en beschikt over een zeer ruim aanbod aan thema’s.

Om Themer te vinden, ga naar de Play Store en download de app. Zodra dit gedaan is, kun je de applicatie starten en beginnen met het bekijken van de lijst met thema’s die beschikbaar zijn. Als je het gewenste thema hebt gevonden, hoef je alleen maar op Apply te drukken om te beginnen met het downloaden en het installeren van het thema op je HUAWEI Mate 20 Lite. Als het downloaden klaar is, ga dan naar de notificatiebalk en klik op het Themer-icoontje om te beginnen met het configureren van het door jou gekozen thema. En voilà! Je kunt het thema opnieuw veranderen wanneer je maar wilt met behulp van dezelfde procedure.

Het verschil tussen een thema en een launcher

Het is soms een beetje moeilijk om het verschil te zien tussen een thema en een launcher, dus hebben we besloten om wat informatie daarover te geven. Het thema is per definitie de look van de interface van de telefoon. Het heeft dus invloed op de iconen, de kleuren of de achtergronden. De launcher is een applicatie die de interface van jouw HUAWEI Mate 20 Lite kan vervangen. In plaats van het aan te passen zoals bij een thema, is de launcher gewoon een andere interface.

Waar vind je gratis thema’s voor de HUAWEI Mate 20 Lite

Het is heel gemakkelijk om gratis thema’s te vinden voor jouw HUAWEI Mate 20 Lite. Ga naar de Playstore in de categorie personalisatie. Daar kun je heel wat gratis thema’s vinden voor de HUAWEI Mate 20 Lite.
Je moet zelf maar kiezen of je liever een thema of een launcher wilt installeren.