Asus ZenFone Deluxe rooten kan om verschillende redenen erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je instellingen wilt aanpassen of als je de prestaties van je telefoon wilt verbeteren, dan moet je je Asus ZenFone Deluxe rooten. Ten eerste leggen we uit wat rooten van een telefoon is. Ten tweede waarom het nuttig kan zijn om je Asus ZenFone Deluxe te rooten. Ten derde hebben we het over de beveiliging van het toestel door aandachtig te kijken naar de risico’s die het rooten van de telefoon teweeg kunnen brengen. Ten slotte sluiten we dit artikel af met de methode en de stappen te volgen hoe je jouw toestel kunt rooten.

Hoe-root-asus-zenfone-deluxe

Wat betekent rooten van een Asus ZenFone Deluxe?

Rooten is een techniek om gebruikersrechten van jouw Asus ZenFone Deluxe te verwijderen. Zo kan je door het rooten van het Android-besturingssysteem een supergebruiker worden, meer rechten hebben en systeemtoegang krijgen, je hebt dus met root alle macht over jouw Asus ZenFone Deluxe , wat niet mogelijk was met normale gebruikersrechten. Als je je afvraagt waarom Android-telefoons niet rooten-basic zijn, komt dat omdat het rooten beveiligingsproblemen in het besturingssysteem kan veroorzaken.

Waarom een Asus ZenFone Deluxe rooten

Er zijn vele goede redenen om je Asus ZenFone Deluxe te rooten, enkele belangrijkste daarvan hebben we op een lijst gezet:

  • Applicaties die oorspronkelijk op jouw telefoon zijn te verwijderen en zo wat opslagruimte vrij te maken.
  • Alle soorten instellingen kunnen naar behoefte aangepast worden.
  • Verbetering van de telefoonprestaties.
  • Volledige back-ups van jouw toestel maken.
  • Verwijderde bestanden opzoeken en terugvinden.
  • Een aangepast Android-systeem krijgen met custom roms.

Een waarschuwing: soms verwarren mensen het rooten en resetten van een telefoon. Als het verschil niet duidelijk voor je is, nodigen we je uit om onze tutorial te bekijken hoe je een Asus ZenFone Deluxe opnieuw instelt, zodat het duidelijk voor je is of je inderdaad je toestel wilt rooten.

Voorzorgsmaatregelen voordat je jouw Asus ZenFone Deluxe gaat rooten

Ten eerste moet je weten dat je, ondanks het rooten van jouw Android-toestel, de garantie van jouw Asus ZenFone Deluxe behoudt, als je je in Nederland of in Europa bevindt. Dus geen zorgen aan die kant. Maar je moet je wel realiseren dat rooten om een goede werking van jouw Asus ZenFone Deluxe te verkrijgen, wijzigingen in belangrijke bestanden veroorzaken. Zorg er dus voor dat je goed weet wat je doet voordat je begint. We raden je aan om een speciaal geschreven tutorial voor jouw Asus ZenFone Deluxe te vinden.

Hoe root je Asus ZenFone Deluxe

Aan welke voorwaarden moet je voldoen voordat je begint met het rooten van jouw telefoon

Voordat je met het proces begint, moet je voor een aantal dingen zorgen. Eerst moet je jouw telefoon opladen en ervoor zorgen dat deze voor meer dan 80% geladen is. Dan de programma’s en software downloaden waarmee je jouw Asus ZenFone Deluxe kunt rooten. Afhankelijk van het model van jouw telefoon, moet je goed kijken welke app nodig is.
Als je niet weet hoe je een app moet installeren, lees dan onze tutorial over hoe je een app installeert op Asus ZenFone Deluxe.

Hieronder presenteren we twee apps die compatibel zijn met de meeste modellen. Je zult echter toch moeten controleren of Asus ZenFone Deluxe door de app wordt ondersteund, kijk naar de pagina “compatibele apparaten”.

https://trendblog.net/root-almost-android-device-one-click-toolkits/

Asus ZenFone Deluxe rooten met Towelroot

Towelroot is een programma waar je jouw Asus ZenFone Deluxe heel gemakkelijk mee kunt rooten. Over het algemeen werkt het op alle Android-telefoons en in principe dus ook op jouw Asus ZenFone Deluxe. Dit programma maakt gebruik van een Android-fout waardoor het toestel kan worden geroot. Het is eenvoudig om het te installeren: download Towelroot en installeer het op de Asus ZenFone Deluxe. Verifiëer wel dat je de installatie van de toepassing van onbekende bron hebt geautoriseerd op jouw toestel. En daarna moet je het proces dat vrij eenvoudig is, gewoon volgen. Als je verloren bent, vindt je nogal gemakkelijk tutorials waarin de stappen beschreven worden.

Asus ZenFone Deluxe rooten met Kingo Root

Op dezelfde manier als Towelroot, is Kingo Root ook een app waarmee je jouw Asus ZenFone Deluxe gemakkelijk kunt rooten. Met dit programma heb je de keuze om rechtstreeks op de telefoon of vanaf jouw computer te rooten. Het hangt van jou af waar je de voorkeur voor hebt. Het proces is vergelijkbaar met Towelroot en er bestaan ook tutorials met dit programma.

Asus ZenFone Deluxe rooten met andere apps

Er zijn verschillende andere commerciële apps die jouw Android-telefoon kunnen rooten. We hebben ze niet getest, maar je kunt ze altijd proberen als de eerste twee die we hebben voorgesteld niet werken.