Een SD-kaart plaatsen in een Wiko Lenny is niet altijd gemakkelijk. Want het kan gebeuren dat we de SD-kaarthouder op de Wiko Lenny gewoon niet kunnen vinden. Echter, een SD-kaart toe te voegen aan je Wiko Lenny is essentieel als je het geheugen van je telefoon wilt uitbreiden. We laten je in deze tutorial dus zien hoe je de SD-kaart of Micro SD of Mini SD in jouw Wiko Lenny plaatst. Ten eerste hoe je de kaart moet plaatsen als de SD-kaarthouder zich aan de zijkant van de telefoon bevindt. Ten tweede hoe je de kaart plaatst als de SD-kaarthouder aan de achterkant van de telefoon zit. En ten slotte hoe je vanaf jouw Wiko Lenny toegang kunt krijgen tot de SD-kaart.

Hoe-plaats-sd-kaartwiko-lenny

Als de SD-kaarthouder van de Wiko Lenny zich aan de zijkant bevindt

Steeds meer bevinden SD-kaartsleuven zich aan de zijkant van de telefoon . Als dit het geval is voor jouw Wiko Lenny, moet je kijken naar een klein laatje of een klein slotje aan één kant van de telefoon. Als je niets ziet, betekent dit dat de SD-kaarthouder zich aan de achterkant van de telefoon bevindt, ga dan direct naar het volgende hoofdstukje. Wanneer je de SD-kaarthouder aan de zijkant van jouw Wiko Lenny hebt gevonden, moet je een klein gaatje ernaast zien. Je hebt een paperclip of een naald nodig om dit laatje te openen. Duw het puntige voorwerp in het gaatje totdat het laatje eruit komt. Plaats de SD-kaart in het laatje en schuif het laatje terug in de sleuf. Zorg ervoor dat je de SD-kaart in de juiste richting plaatst.

Als de SD-kaarthouder van de Wiko Lenny zich naast de batterij bevindt

Als je geen SD-kaarthouder aan de zijkant van de Wiko Lenny ziet, betekent dit dat de SD-kaarthouder achter de batterij van jouw telefoon zit . Je zult de Wiko Lenny moeten openen om de SD-kaart te kunnen plaatsen. Eerst moet je voorzichtig de achterkant van de Wiko Lenny afhalen. Dan de batterij verwijderen om de SD-kaarthouder te bereiken. Plaats daar de SD-kaart of Mini SD of Micro SD in. Vervolgens zet je alles weer terug op zijn plaats. Schakel de Wiko Lenny in en ga naar de volgende stap.

Hoe vind ik de bestanden van de SD-kaart op de Wiko Lenny?

Zodra de SD-kaart in de Wiko Lenny is geplaatst, wil je natuurlijk de bestanden die erop staan, bereiken. Hiervoor heb je een bestandsbeheerder nodig. Normaal is er al één op jouw Wiko Lenny geïnstalleerd. Je moet dus deze applicatie vinden en openen. Eenmaal daarop geklikt te hebben kan je door de telefoonbestanden navigeren tot je het bestand SD Card of SD-kaart vindt om de bestanden op je SD-kaart te bereiken.