Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Redmi Pro .

In veel omstandigheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Xiaomi Redmi Pro. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Redmi Pro te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Xiaomi Redmi Pro en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Xiaomi Redmi Pro-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-redmi-pro

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Redmi Pro

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Redmi Pro. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Xiaomi Redmi Pro klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Redmi Pro standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Xiaomi Redmi Pro. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi Redmi Pro blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Xiaomi Redmi Pro. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Redmi Pro, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Redmi Pro te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je liever het menu en de knoppen van je Xiaomi Redmi Pro gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Redmi Pro

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Xiaomi Redmi Pro. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Xiaomi Redmi Pro. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!