Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Redmi 2 .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Xiaomi Redmi 2. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Redmi 2 te kennen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Xiaomi Redmi 2 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Xiaomi Redmi 2-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-redmi-2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Redmi 2

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Redmi 2. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Xiaomi Redmi 2 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Redmi 2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Xiaomi Redmi 2. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi Redmi 2 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Xiaomi Redmi 2. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Redmi 2, besef dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Redmi 2 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Xiaomi Redmi 2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Redmi 2

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Xiaomi Redmi 2. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is vanuit de Xiaomi Redmi 2 fotogalerij. En daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!