Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Mi7 .

In veel situaties is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Xiaomi Mi7. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Mi7 te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Xiaomi Mi7 en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Xiaomi Mi7-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Xiaomi-Mi7

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Mi7

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Mi7. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Xiaomi Mi7 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Mi7 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Xiaomi Mi7. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi Mi7 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Xiaomi Mi7. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Mi7, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Mi7 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Xiaomi Mi7 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Mi7

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Xiaomi Mi7. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Xiaomi Mi7. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!