Hoe maak je een schermafbeelding op XIAOMI Mi A2 Lite .

In veel omstandigheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een XIAOMI Mi A2 Lite. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je XIAOMI Mi A2 Lite te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een XIAOMI Mi A2 Lite en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het XIAOMI Mi A2 Lite-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-mi-a2-lite

Maak een schermafbeelding met de knoppen van XIAOMI Mi A2 Lite

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je XIAOMI Mi A2 Lite. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen zeker overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je XIAOMI Mi A2 Lite klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het XIAOMI Mi A2 Lite standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op XIAOMI Mi A2 Lite. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de XIAOMI Mi A2 Lite blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je XIAOMI Mi A2 Lite. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je XIAOMI Mi A2 Lite, weet dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je XIAOMI Mi A2 Lite te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je XIAOMI Mi A2 Lite gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op XIAOMI Mi A2 Lite

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op XIAOMI Mi A2 Lite. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de XIAOMI Mi A2 Lite. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!