Hoe maak je een schermafbeelding op XIAOMI Mi 8 Lite .

In veel gelegenheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een XIAOMI Mi 8 Lite. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je XIAOMI Mi 8 Lite te kennen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een XIAOMI Mi 8 Lite en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het XIAOMI Mi 8 Lite-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-mi-8-lite

Maak een schermafbeelding met de knoppen van XIAOMI Mi 8 Lite

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je XIAOMI Mi 8 Lite. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je XIAOMI Mi 8 Lite voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het XIAOMI Mi 8 Lite standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op XIAOMI Mi 8 Lite. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de XIAOMI Mi 8 Lite blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je XIAOMI Mi 8 Lite. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wenst om een schermafbeelding te maken met je XIAOMI Mi 8 Lite, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je XIAOMI Mi 8 Lite te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je XIAOMI Mi 8 Lite gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op XIAOMI Mi 8 Lite

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op XIAOMI Mi 8 Lite. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de XIAOMI Mi 8 Lite. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!