Hoe maak je een schermafbeelding op Xiaomi Mi 6 .

In veel situaties is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Xiaomi Mi 6. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Xiaomi Mi 6 te kennen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Xiaomi Mi 6 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Xiaomi Mi 6-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-xiaomi-mi-6

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Xiaomi Mi 6

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Xiaomi Mi 6. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Xiaomi Mi 6 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Xiaomi Mi 6 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Xiaomi Mi 6. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Xiaomi Mi 6 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Xiaomi Mi 6. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Xiaomi Mi 6, besef dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Xiaomi Mi 6 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Xiaomi Mi 6 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Xiaomi Mi 6

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Xiaomi Mi 6. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de Xiaomi Mi 6 fotogalerij. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!