Hoe maak je een schermafbeelding op Wiko VIEW .

In veel situaties is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Wiko VIEW. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag de dag van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Wiko VIEW te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Wiko VIEW en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Wiko VIEW-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-wiko-view

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Wiko VIEW

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Wiko VIEW. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Wiko VIEW voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Wiko VIEW standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Wiko VIEW. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Wiko VIEW blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Wiko VIEW. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Wiko VIEW, besef dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Wiko VIEW te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Wiko VIEW gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Wiko VIEW

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Wiko VIEW. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de Wiko VIEW fotogalerij. Want daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!