Hoe maak je een schermafbeelding op Wiko Slide .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Wiko Slide. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Wiko Slide te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk diverse methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Wiko Slide en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Wiko Slide-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-wiko-slide

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Wiko Slide

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Wiko Slide. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Wiko Slide klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Wiko Slide standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Wiko Slide. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Wiko Slide blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Wiko Slide. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Wiko Slide, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Wiko Slide te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Wiko Slide gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Wiko Slide

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Wiko Slide. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Wiko Slide. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!