Hoe maak je een schermafbeelding op Wiko Rainbow Lite .

In veel omstandigheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Wiko Rainbow Lite. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Wiko Rainbow Lite te kennen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Wiko Rainbow Lite en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Wiko Rainbow Lite-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-wiko-rainbow-lite-4g

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Wiko Rainbow Lite

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Wiko Rainbow Lite. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Wiko Rainbow Lite voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Wiko Rainbow Lite standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Wiko Rainbow Lite. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Wiko Rainbow Lite blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Wiko Rainbow Lite. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Wiko Rainbow Lite, besef dat er vele applicaties zijn die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Wiko Rainbow Lite te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Wiko Rainbow Lite gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Wiko Rainbow Lite

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Wiko Rainbow Lite. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Wiko Rainbow Lite. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!