Hoe maak je een schermafbeelding op Umidigi One .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Umidigi One. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Umidigi One te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Umidigi One en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Umidigi One-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-umidigi-one

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Umidigi One

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Umidigi One. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Umidigi One voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Umidigi One standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Umidigi One. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Umidigi One blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Umidigi One. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Umidigi One, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Umidigi One te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Umidigi One gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Umidigi One

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Umidigi One. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Umidigi One. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!