Hoe maak je een schermafbeelding op Sony Xperia ZR .

In veel omstandigheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Sony Xperia ZR. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Sony Xperia ZR te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Sony Xperia ZR en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Sony Xperia ZR-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-sony-xperia-zr

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Sony Xperia ZR

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Sony Xperia ZR. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Sony Xperia ZR klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Sony Xperia ZR standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Sony Xperia ZR. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Sony Xperia ZR blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Sony Xperia ZR. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Sony Xperia ZR, besef dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Sony Xperia ZR te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Sony Xperia ZR gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Sony Xperia ZR

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Sony Xperia ZR. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Sony Xperia ZR. Want daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!