Hoe maak je een schermafbeelding op Sony Xperia ZL .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Sony Xperia ZL. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Sony Xperia ZL te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Sony Xperia ZL en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Sony Xperia ZL-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-sony-xperia-zl

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Sony Xperia ZL

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Sony Xperia ZL. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Sony Xperia ZL voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Sony Xperia ZL standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Sony Xperia ZL. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Sony Xperia ZL blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Sony Xperia ZL. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Sony Xperia ZL, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Sony Xperia ZL te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Sony Xperia ZL gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Sony Xperia ZL

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Sony Xperia ZL. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Sony Xperia ZL. Want daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!