Hoe maak je een schermafbeelding op Sony Xperia Z5 .

In veel gelegenheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Sony Xperia Z5. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Sony Xperia Z5 te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Sony Xperia Z5 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Sony Xperia Z5-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-sony-xperia-z5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Sony Xperia Z5

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Sony Xperia Z5. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Sony Xperia Z5 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Sony Xperia Z5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Sony Xperia Z5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Sony Xperia Z5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Sony Xperia Z5. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Sony Xperia Z5, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Sony Xperia Z5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Sony Xperia Z5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Sony Xperia Z5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Sony Xperia Z5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Sony Xperia Z5. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!