Hoe maak je een schermafbeelding op Sony Xperia XZ2 .

In veel situaties is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Sony Xperia XZ2. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het nu belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Sony Xperia XZ2 te kennen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Sony Xperia XZ2 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Sony Xperia XZ2-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Sony-Xperia-XZ2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Sony Xperia XZ2

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Sony Xperia XZ2. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Sony Xperia XZ2 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Sony Xperia XZ2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Sony Xperia XZ2. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Sony Xperia XZ2 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Sony Xperia XZ2. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Sony Xperia XZ2, besef dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Sony Xperia XZ2 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Sony Xperia XZ2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Sony Xperia XZ2

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Sony Xperia XZ2. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Sony Xperia XZ2. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!