Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy Tab A .

In veel omstandigheden is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy Tab A. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag de dag van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy Tab A te kennen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Samsung Galaxy Tab A en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy Tab A-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Samsung-Galaxy-Tab-A

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy Tab A

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy Tab A. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Samsung Galaxy Tab A klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy Tab A standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy Tab A. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Samsung Galaxy Tab A blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Samsung Galaxy Tab A. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy Tab A, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy Tab A te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy Tab A gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy Tab A

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy Tab A. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is vanuit de Samsung Galaxy Tab A fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!