Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy S9 .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy S9. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag important de manier om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy S9 te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen immers diverse methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy S9 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy S9-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Samsung-Galaxy-S9

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy S9

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy S9. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Samsung Galaxy S9 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy S9 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Samsung Galaxy S9. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy S9 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Samsung Galaxy S9. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy S9, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy S9 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy S9 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy S9

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy S9. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Samsung Galaxy S9. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!