Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy S9 plus .

In veel gelegenheden is het heel handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Samsung Galaxy S9 plus. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy S9 plus te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy S9 plus en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy S9 plus-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Samsung-Galaxy-S9-plus

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy S9 plus

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy S9 plus. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Samsung Galaxy S9 plus klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy S9 plus standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy S9 plus. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy S9 plus blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Samsung Galaxy S9 plus. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy S9 plus, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy S9 plus te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy S9 plus gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy S9 plus

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Samsung Galaxy S9 plus. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is vanuit de Samsung Galaxy S9 plus fotogalerij. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!