Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy S7 Edge .

In veel situaties is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy S7 Edge. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy S7 Edge te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy S7 Edge en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Samsung Galaxy S7 Edge-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-s7-edge

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy S7 Edge

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy S7 Edge. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Samsung Galaxy S7 Edge voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy S7 Edge standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Samsung Galaxy S7 Edge. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Samsung Galaxy S7 Edge blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Samsung Galaxy S7 Edge. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy S7 Edge, besef dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy S7 Edge te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy S7 Edge gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy S7 Edge

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Samsung Galaxy S7 Edge. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Samsung Galaxy S7 Edge. Want daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!