Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy S6 Plus .

In veel situaties is het heel handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy S6 Plus. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy S6 Plus te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy S6 Plus en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy S6 Plus-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-s6-plus

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy S6 Plus

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy S6 Plus. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Samsung Galaxy S6 Plus klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy S6 Plus standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Samsung Galaxy S6 Plus. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy S6 Plus blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Samsung Galaxy S6 Plus. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy S6 Plus, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy S6 Plus te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy S6 Plus gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy S6 Plus

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Samsung Galaxy S6 Plus. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de Samsung Galaxy S6 Plus fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!