Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy Note 8 .

In veel situaties is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Samsung Galaxy Note 8. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy Note 8 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy Note 8 en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Samsung Galaxy Note 8-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-note-8

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy Note 8

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy Note 8. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Samsung Galaxy Note 8 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy Note 8 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy Note 8. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Samsung Galaxy Note 8 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Samsung Galaxy Note 8. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy Note 8, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy Note 8 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy Note 8 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy Note 8

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy Note 8. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de Samsung Galaxy Note 8 fotogalerij. Want daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!