Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy A7 .

In veel gelegenheden is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Samsung Galaxy A7. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy A7 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Samsung Galaxy A7 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Samsung Galaxy A7-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-a7

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy A7

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy A7. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Samsung Galaxy A7 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy A7 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Samsung Galaxy A7. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Samsung Galaxy A7 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Samsung Galaxy A7. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy A7, weet dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy A7 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy A7 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy A7

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Samsung Galaxy A7. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Samsung Galaxy A7. En daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!