Hoe maak je een schermafbeelding op Pocophone F1 .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Pocophone F1. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Pocophone F1 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Pocophone F1 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Pocophone F1-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-pocophone-f1

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Pocophone F1

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Pocophone F1. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Pocophone F1 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Pocophone F1 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Pocophone F1. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Pocophone F1 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Pocophone F1. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Pocophone F1, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Pocophone F1 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Pocophone F1 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Pocophone F1

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Pocophone F1. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de Pocophone F1 fotogalerij. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!