Hoe maak je een schermafbeelding op Oppo F1 .

In veel gelegenheden is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Oppo F1. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Oppo F1 te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Oppo F1 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Oppo F1-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-oppo-f1

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Oppo F1

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Oppo F1. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Oppo F1 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Oppo F1 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Oppo F1. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Oppo F1 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Oppo F1. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Oppo F1, besef dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Oppo F1 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Oppo F1 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Oppo F1

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Oppo F1. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Oppo F1. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!