Hoe maak je een schermafbeelding op Nokia 6 .

In veel situaties is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Nokia 6. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je Nokia 6 te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Nokia 6 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Nokia 6-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-nokia-6

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Nokia 6

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Nokia 6. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Nokia 6 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Nokia 6 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Nokia 6. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Nokia 6 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Nokia 6. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Nokia 6, weet dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Nokia 6 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Nokia 6 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Nokia 6

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Nokia 6. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Nokia 6. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!