Hoe maak je een schermafbeelding op Neffos X1 .

In veel gelegenheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Neffos X1. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu important de manier om een screenshot te kunnen maken op je Neffos X1 te kennen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Neffos X1 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Neffos X1-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-neffos-x1

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Neffos X1

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Neffos X1. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Neffos X1 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Neffos X1 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Neffos X1. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Neffos X1 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Neffos X1. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Neffos X1, besef dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Neffos X1 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Neffos X1 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Neffos X1

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Neffos X1. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de Neffos X1 fotogalerij. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!