Hoe maak je een schermafbeelding op Motorola Moto G7 .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Motorola Moto G7. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Motorola Moto G7 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Motorola Moto G7 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Motorola Moto G7-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-motorola-moto-g7

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Motorola Moto G7

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Motorola Moto G7. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Motorola Moto G7 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Motorola Moto G7 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Motorola Moto G7. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Motorola Moto G7 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Motorola Moto G7. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Motorola Moto G7, weet dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Motorola Moto G7 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je liever het menu en de knoppen van je Motorola Moto G7 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Motorola Moto G7

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Motorola Moto G7. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Motorola Moto G7. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!