Hoe maak je een schermafbeelding op Microsoft Lumia 950 .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Microsoft Lumia 950. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Microsoft Lumia 950 te kennen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Microsoft Lumia 950 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Microsoft Lumia 950-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-microsoft-lumia-950

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Microsoft Lumia 950

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Microsoft Lumia 950. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Microsoft Lumia 950 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Microsoft Lumia 950 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Microsoft Lumia 950. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Microsoft Lumia 950 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Microsoft Lumia 950. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Microsoft Lumia 950, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Microsoft Lumia 950 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Microsoft Lumia 950 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Microsoft Lumia 950

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Microsoft Lumia 950. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Microsoft Lumia 950. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!