Hoe maak je een schermafbeelding op Microsoft Lumia 640 .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Microsoft Lumia 640. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Microsoft Lumia 640 te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Microsoft Lumia 640 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Microsoft Lumia 640-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-microsoft-lumia-640

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Microsoft Lumia 640

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Microsoft Lumia 640. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Microsoft Lumia 640 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Microsoft Lumia 640 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Microsoft Lumia 640. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Microsoft Lumia 640 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Microsoft Lumia 640. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Microsoft Lumia 640, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Microsoft Lumia 640 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Microsoft Lumia 640 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Microsoft Lumia 640

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Microsoft Lumia 640. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is via de Microsoft Lumia 640 fotogalerij. Want daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!